Снимка: Reuters
fallback

Райнс Прибъс, бъдещият началник на канцеларията на Белия дом, заяви днес пред Фокс нюз, че сегашното споразумение между САЩ и Куба облагодетелства само Куба, предаде Асошиейтед прес.

Новоизбраният президент Доналд Тръмп ще иска да види някакво придвижване "в правилната посока" от Куба, за да бъдат продължени дипломатическите отношения. Прибъс посочи като пример свободата на вероизповеданието.

Тръмп може да спре тенденцията на отваряне с Куба, започнала при сегашния президент Барак Обама, без подкрепа от Конгреса, защото то стана факт с действията на изпълнителната власт, а не на законодателната, допълва АП.

По време на предизборната си кампания за президентския пост Тръмп заяви, че ще спре отварянето, освен ако правителството на
Раул Кастро не отговори на исканията му. Новоизбраният президент на САЩ не повтори тези свои претенции в комюникето си вчера след смъртта на бившия кубински лидер Фидел Кастро, припомня АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

Като обича Америка да си седи в нея и да си я ремонтира. Какво е тръгнал да плещи и да се занимава с Куба. Или пак некакви демонстрации на мускули пред слабите. Оди се дърви на Путин като си толкова як, ама не, там подвива опашлето и на приятел се прави. Еееххх, изтъркани циркаджийски номера ала Магърдич Халваджан

22

ф 15

преди 7 години

Какво нещо е лъжата пусната и избълвана постоянно .Твърди се ,че Тръмп бил непостоянен и т.нататък .Напротив той е стриктен и последователен за разлика от Обама и Клинтън изпаднали с шизофрения поради омразата си към Америка.Тръмп обича Америка и затова пак ще я направи силна.За първи път от много време имаме истински анти комунист начело на САЩ и затова всички либерали толкова са се настроили да лъжат за Тръмп .

21

Анонимен

преди 7 години

Споко, утре ще каже нещо друго по въпроса. Такъв си е Тръмби, непостоянен. За разлика от Фидел.

fallback