Снимка: Reuters
fallback

Швейцария отговори на обвиненията на Русия и отбеляза, че нейните изтребители, прелетели вчера близо до руски правителствен самолет, пътуващ за Перу, са направили рутинна проверка, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Те са го ескортирали до напускането на швейцарското въздушно пространство.

След като руското посолство в Швейцария поиска обяснения, швейцарското министерство на отбраната съобщи, че два изтребителя са летели успоредно до руския самолет в продължение на седем минути над швейцарска територия. Такива действия се правели по около 400 пъти годишно за проверка на самолетите, принадлежащи на чужди правителства.

"Това е като полицейските патрули на улицата, проверяващи дадена кола, за да се уверят, че не е открадната", каза говорител на ведомството.

От Русия отбелязаха, че президентът Владимир Путин е летял на друг самолет за срещата в Перу.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

въй

преди 7 години

атомни подводници с шнорхели и пушещ кълба от дим атомен самолетоносач с гребла това са великите подводно-космически сили на Расия

127

Анонимен

преди 7 години

Не мога да разбера, някакви берат грижа за руснаците. Да, пият, безотговорни са в някои случаи, нямат стандарта на САЩ и ЕС. Но който ги е подценил и подиграл, такъв го е як, че само като чуят Русия и треска ти тресе. Какво, в САЩ и Великобритания не пият, а? Хайде де. В Лондон и големите градове в Пътък и Събота вечер има спец.екипи които прибират пияните жени и мъже от улиците. А като видите колко триполови има, колко педофили и леви резби ще ви се повръща. Руснаците набиха 20-30 амуджи и край

126

Защо Русия пие?

преди 7 години

Ако руския народ не е вечно пиян ще се самоуббие като види че живее още в 12 век.Затова пият руските хора, за да забравят къде се намират.

fallback