Снимка: Buzzfeed

Голяма част от Америка гледаше невярващо първата реч на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, докато бизнесменът говореше за първи път като новоизбраният президент на САЩ.

Само че... преди 16 години сценаристите на анимационния сериал "Семейство Симпсън", може би без да искат, са прогнозирали издигането на Доналд Тръмп до поста.

В странния епизод Барт Симпсън надниква в пламъците, които му показват бъдещето. Неговото е не особено цветущо, но сестра му Лиса е президент на САЩ. Първата избрана жена президент, за да сме по-точни.

Къде е Доналд Тръмп, президентът, в цялото нещо? Лиса Симпсън наследява президентския пост и трябва да се справи с наследството на Тръмп.

Наследила е доста голяма дупка в бюджета, освен това съветниците на анимационната героиня й съобщават, че външният дълг е удвоен, а на практика страната е фалирала. Художествената измислица се простира до там, че в епизода САЩ е толкова зле, че била взела заем от всички страни в света.

На фона на всичко това законодателните инициативи на Доналд Тръмп са създали поколение от ултра престъпници.

По-рано тази година авторът на епизода Дан Грийни обясни, че идеята му за епизода е била да отправи "предупреждение към Америка". Сега обаче Доналд Тръмп е 45-тия президент и времето за предупреждения свърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase