Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Шестима души загинаха при газова експлозия в жилищна сграда в град Иваново в Централна Русия, предаде ТАСС.

Сред загиналите е тричленно младо семейство с четиригодишно момиченце, съобщи местният клон на министерството по извънредните ситуации.

Живеещите в сградата бяха евакуирани. Спасители извадиха от развалините 8 пострадали, оцелели от взрива. Четирима са настанени в болница, други четирима получиха помощ на място.

Аварийни групи разчистват отломките и разглобяват срутените конструкции, се казва в съобщението.

Експлозията е разрушила 4 апартамента в двуетажната сграда, без обаче да причини пожар.

Експерти с модерно оборудване ще проучат възможността сградата да се използва и занапред. Според губернатора Павел Конков, говорил пред телевизия "Русия 24", единият от трите й входа е рухнал изцяло.

Експлозията в блока, построен през 1962 г., може би е станала поради изтичане на газ от износената инсталация, каза специалист от аварийната газова служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

Еее оня ден едно семейство в Бьлгария от Варна се задушило от пушека на вьглищата така ,че си гледайте ваща мизерия дето мирише на туй отгоре

3

там е ужас

преди 7 години

в ютуб клип-Къде и как живеят офицерите във велика русия ?!Гледайте го и вижте за каква мизерия става дума ,а това не са някакви необразовани руснаци ,а семействата на руските офицери !

2

русомразец

преди 7 години

Вероятно е имало изтичане на газ от износена инсталация в блока..............Ами че то какво ли не е износено в русия ?! като започнеш от газовите им инсталации и стигнеш до автомобилите и пътищата ,всичко е в трагично състояние ! въпреки че съм русомразец моите съболезнования към близките на загиналите !

fallback