fallback

Общ преглед

Над 1000 италианци спретнаха парти по случай идването на 80 мигранти, които ще се заселят в техния квартал в Милано.

Мигрантите ще бъдат настанени в сградите на бивша казарма, ремонтирана и пригодена за целта. В нея има 300 легла и в скоро време те ще бъдат заети от мигранти от други убежища в Милано.

На партито за посрещането на мигрантите имаше пица и оркестър. Домакините искаха новодошлите да се почувстват добре, пише БТА.

"Много съм щастлив, почувствах се сякаш съм известен. Хората ми правят снимки. Чувствам се като Обама", казва 22-годишният Закария Абделаи от Етиопия, пристигнал преди три месеца в Италия със съпругата си.

Предишните няколко вечери обаче настроението в квартала далеч не беше толкова добро. Около 200 души протестираха срещу пристигането на мигрантите.

Милано е градът с най-много мигранти в Италия. Откакто започна миграционната криза през октомври 2013 г. 108 000 мигранти преминаха през Милано. В периода 2013-2015 г. само 2% от тях поискаха убежище. Сега подобно нещо са направили 75 процента от мигрантите, дошли в Милано. В града са настанени 3760 мигранти.

През 2014 г. в Италия пристигаха общо 170 000 мигранти, а от началото на тази година - 153 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

СС

преди 7 години

Днес сватба, утре брадва. :) Не знаят какво ги чака дружелюбните италианци!

30

321

преди 7 години

Преди три дни стана голяма трагедия, многовековни сгради се срутиха, хиляди хора останаха без дом, има и загинали, но на евроаталнтическия шизофреник му е през крачолите за това, важното е да посрещаме мракобесното си бъдеще с музика, и да са нащрек за "езика на омразата" от страна на глупавите данъкоплатци, че от дела за дискриминация се печели доста!!!

29

Анонимен

преди 7 години

Навремето италианците обесиха диктатора си точно в Милано...

fallback