Снимка: БТА
fallback

Български шофьор на камион е в тежко състояние след инцидента, при който надлез на магистрала в Северна Италия рухна.

Сънародникът ни минавал с камиона си по моста в мига, в който съоръжението се срутило, съобщава "Нова тв". Според информация в италианските медии 50-годишният българин е изхвърчал от кабината.

Oще по темата

Камионът имал разрешение от властите да превози стоманени бобини, а общата маса на тира и товара била 108 тона.

Часове преди инцидента пътните служби настояли мостът да бъде затворен заради проблеми.

Местните власти обаче поискали информацията в писмен вид, за да бъде извършена официална инспекция. Докато това се случи, надлезът рухнал под тежестта на тира.

В този момент отдолу минавал лек автомобил. Един от пътуващите в него е загинал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Драскачи писачи - винаги коментирате първосигнално .Първо постарахте ли се да преглидате видео материалите и снимките по този случай . Влекача е 3 осов като задните две са с двойни гуми а полуремаркето е 5 осово също с двойни гуми .Едва ле някой ще трйгне да вози 108 тона общо тегло просто защото му е кеф и или че ще мине метър .Както по долу се написа а и в италианските форуми се каза че причината е в моста .Ако прегледате видео материала който се пусна ще видите че проблема е в моста

21

:-)

преди 7 години

Общо тегло 108 тона???!!! Това с бетона на моста или без него?

20

Джаба Хътянина

преди 7 години

Господин Шопе, това което пишеш по принцип е така. Но в случай на превоз на извънгабаритен товар се спазват специални мерки които са описани в наредби. Които ти едва ли си чел, понеже не би трябвало и да те интересува(не вярвам да си водач на ППС превозващо извънгабаритни товари). Така че коментара ти е некомпетентен. За интересуващите се:api.bg/index.php/bg/. В случая това е за нашата страна, за другите страни си има Интернет. Моля не пиши само колкото да триеш клавиатурата.

fallback