Снимка: БТА
fallback

Демократката Хилари Клинтън има солидна преднина от 15 процента пред кандидата на републиканците Доналд Тръмп сред американците, упражнили предсрочно правото си на вот на президентските избори в САЩ.

Това показва проучване на общественото мнение сред хора, гласували през последните 2 седмици, извършено от института Ипсос по поръчка на агенция Ройтерс.

Смята се, че 19 милиона американци вече са упражнили правото си на вот за президентските избори, които ще бъдат произведени на 8 ноември. Очаква се до една пета от електората да гласува предсрочно.

Към четвъртък шансовете на демократката да спечели президентските избори бяха оценявани на над 95 процента според социологически анализи.

Вчера обаче Федералното бюро за разследване (ФБР) обяви, че ще разследва нови служебни имейли на Хилари Клинтън, изпратени от личния й сървър по времето, когато тя е била държавен секретар на САЩ.

Проучването на Ипсос е било проведено преди това развитие. Не се знае как разследването на ФБР ще се отрази на изборите, отбелязва Ройтерс.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Тръмп води

преди 7 години

Los Angeles Times: Тръмп води пред Клинтън с две точки.

23

Анонимен

преди 7 години

АБЕ СИДНИ Е ДОБРЕ, А ТИ ВЗЕМИ, ЧЕ СИ ИЗПИИ АНТИДЕПРЕСАНТА, ЧЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАМ.

22

Анонимен

преди 7 години

ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА ЗАГЛАВИЕТО ОТРИЧА ПЪРВАТА ПОЛОВИНА.

fallback