Снимка: архив, Reuters
fallback

Белгийските регионални и федерални власти са постигнали съгласие по обща позиция за подписването на търговското споразумение ЕС-Канада, съобщиха местни медии.

Oще по темата

Все още това не е окончателното решение, тъй като одобрените от белгийците текстове трябва да бъдат обсъдени от посланиците на държавите от ЕС. Тези текстове подлежат на одобрение и от регионалните парламенти (областни съвети) в Белгия. Белгийските политици изразиха очакването този процес да приключи до утре в полунощ.

Насрочената за днес среща ЕС-Канада не е официално отменена до обедните часове, но снощи канадските власти обявиха, че премиерът Джъстин Трюдо засега няма да пътува до Брюксел. Канадските власти уточниха, че са готови да сключат споразумението с ЕС, когато Европа е готова.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, от когото се очаква да насрочи нова дата за срещата ЕС-Канада, написа в Тwitter, че се радва на новините. Едва когато процедурите приключат, ще разговарям с канадския премиер Джъстин Трюдо, добави той. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

Тиквата ни продаде тва е истината. ЛЪЖА е нИкакви визи няма да паднат. Отпадат само туристическите такива т.е ще се има право на Престой но не и на РАБОТА И ПРЕБИВАВАНЕ. Както нещата бяха с UK след влизането ни в ЕU , държаха сините и жълтите карти поне още 2 години. Няма work permit за БГ-ри т.е Канада през крив макарон...

29

Диана Йосифова

преди 7 години

Ама какво точно е променено от първоначалния договор? С кое конкретно условие или условия има компромис?Тази новина далеч не дава съществена информация. За повечето българи, а по всяка вероятност и за повечето хора в цяла Европа е малко обидно да бъдат информирани във формат "ще подпишем/няма да подпишем". В нашия случай то е "визите падат/ визите остават".Би било добре да има компетентно и ясно обяснена информация, когато все пак става въпрос за международни новини с голяма важност.

28

радвай си се...

преди 7 години

До БерлинЩе се радваш и след години-като почнат да ти се раждат наследници със сини глави и с по седем пръста на ръка---тогава ще си най-радостен....Защото в САЩ и Канада статистиката показва ужасни неща при новородените---ако ти е интересно виж в нета.Има деца даже с три очи--и аз го мислех за бъзик-ама се оказа истина.А филма "Корпорация -храна" ме ужаси със резултатите на ГМО продуктите на транскорпорациите....

fallback