Снимка: БТА
fallback

Канадското правителство не престава да храни надежда, че е възможно споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (CETA) скоро да бъде подписано, информира електронното издание на германския в. "Ханделсблат".

"СЕТА не е мъртво", заяви канадският министър на външната търговия Кристия Фрийланд в Отава.

Oще по темата

"Готови сме да пътуваме за Европа, за да подпишем на 27 октомври", заяви тя и призова европейците да изгладят вътрешните си различия и да разчистят пътя за споразумението.

Фрийланд не пожела да отговори на многократно задавания въпрос дали Канада би била готова да подпише в един по-късен момент.

Първоначално бе планирано споразумението да бъде официално подписано при посещението на канадския премиер Джъстин Трюдо в Брюксел на 27 октомври. Белгийският премиер Шарл Мишел вчера обаче уведоми председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че Белгия не може да даде съгласие за сделката заради съпротивата на френскоезичната провинция Валония. По-късно Туск каза, че все още има вероятност срещата на върха да се състои.

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц днес заяви пред германско радио, че не очаква споразумението да бъде парафирано тази седмица, предаде Ройтерс.

"Това ми се струва много, много трудно", каза той пред радио "Дойчландфунк", допълвайки, че поради тази причина срещата на върха с Канада трябва да бъде отложена. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

???

преди 7 години

Така ще ни изклатят със този договор,че свят ще ни се завие.Няма да го отнесат водещите европейски държави Германия,Франция за тях има други договори,но такива като нас и подобни държави ...

24

Анонимен

преди 7 години

То па един пазар рушкия....

23

маке-ариец

преди 7 години

Никаква СЕТА. *** с визи доживот - безвизово само при Путиня в Сибир! Като краде там, ще му изкривят главата от бой, после в концлагера и те така...Кажах!

fallback