Снимка: архив, Reuters
fallback

Еврокомисарят по сигурността Джулиан Кинг предупреди, че в Европа може да нахлуят джихадисти от групировката "Ислямска държава", ако крепостта им, град Мосул, падне при офанзивата на иракските правителствени сили, предаде Франс прес.

Oще по темата

Евентуалното "отвоюване на Мосул, крепост на ИД в Северен Ирак, може отново да насочи към Европа бойци на групировката, настървени за бой", казва Кинг в интервю за днешния брой на германския вестник "Велт".

"Дори малко на брой (джихадисти) вече представляват сериозна заплаха, за която трябва да се подготвим", като "увеличим способността си за съпротива срещу терористичната заплаха", посочва британският еврокомисар.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Az

преди 7 години

Пак хвърляте прах в очите на хората, явно по поръчка ! САЩ са предоставили коридор на ИДИЛ към Сирия. Целта е повече от ясна - максимално да затруднят Русия и Сирия в борбата им със злото. 5 години нищо не направиха срещу тях в Ирак, и чак когато *** на САЩвзеха да губят в Сирия се разбързаха. Евтини номера, както всичко до тук ! А БГ медиите са продажни папагали !

17

Анонимен

преди 7 години

Какво "отвоюване" на Масул ви гони? Просто са наредили на отрочетата си да се "преместят" от Ирак в Сирия. И зваем защо! За да създадът повече проблеми на руснаците и сирийската армия, сами си го признаха! Надявам се руснаците да ги чакат на границата, та да ги запукат..... А еуропката.....каквото си търси - това и си намери......

16

asdf

преди 7 години

Целта по-скоро е да се насочат към Сирия... знаем защо!

fallback