Снимка: Reuters
fallback

България, която изглеждаше като незаобиколима от гледна точка на осъществяването на енергийните проекти за доставка на енергоносители от големите производители, сега остава напълно встрани. Това заяви проф. Динко Динков от УНСС в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира посещението на руския президентВладимир Путин в Турция по повод 23-ия енергиен конгрес. По думите му не бива да се подценява фактът, че срещата му с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган става именно в рамките на този конгрес, а провеждането на събитието в Истанбул е знаково, че Турция е значима сила в енергийната сфера.  

Динков изрази очаквания двете страни да направят много за ускоряването на стартирането на Турски поток. "Да не подценяваме и усилията на Турция да изгради своята първа атомна централа, която се оценява на над $20 млрд. Това също е значим проект от гледна точка на оформянето на енергийната ситуация в Черноморския регион и Европа", подчерта той.

Според Динков обтягането на отношенията между ЕС и Русия води до принизяване ролята на ЕС в международната политика и блокът поне засега не може да се утвърди като един от първостепенните фактори в световната система. Професорът изрази очаквания ситуацията в Сирия да бъде широко застъпена по време на срещата. 

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 7 години

Ne bg a balgarskite tapi politizi milionerite mutri koito bg narod o6te varva na lajite im biv6i komunisti partiizi segaschni gerberi sram

107

Анонимен

преди 7 години

Турция и Русия подписват а ние празнуваме 3-ти март , абе ние луди ли сме какви сме

106

БИЛЯНА

преди 7 години

КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ПИШЕТЕ ТОЛКОВА ПРОСТОТИИ ПО ФОРУМИТЕ. СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ВСЯКА УСТА ОЩЕ ПО МАЛКО ЗА ТУК ПЛЮЕЩИТЕ. В МОМЕНТА ПРИОРИТЕТИТЕ ЗА ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА Е ДА ИМА СИЛНА ИКОНОМИКА И ПУТИН СЕ БОРИ С ВСИЧКИ СИЛИ ЗА РУСИЯ. ВМЕСТО ДА БЪЛВАТЕ ГАДОРИИ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ НАШАТА БЪЛГАРИЯ. НА КАКЪВ ХАЛ Е ОТ НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ И КАК СМЕ ОТПИСАНИ ОТ ВСИЧКИ. МЛАДИТЕ ЗАМИНАХА , НЯМА РАБОТА , НЯМА ИКОНОМИКА , НЯМА ПАРИ - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !

fallback