Кристалина Георгиева. Снимка: архив, БТА
fallback

За мен беше чест да участвам в надпреварата за генерален секретар на ООН. Това написа в профила си във Facebook заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Oще по темата

Благодаря на българското правителство за доверието, както и на страните от Източна Европа, които ме подкрепиха. За съжаление очакването Източна Европа да бъде регионът, излъчил генерален секретар, не успя да се реализира. Антониу Гутериш, дългогодишен приятел и колега, е безспорен победител в надпреварата. Желая му успех с многото предизвикателства, които му предстоят начело на ООН, допълва тя.

Георгиева вече е в Брюксел, потвърдиха за БТА източници от нейното професионално обкръжение.

Според водещото европейско издание "Политико" тя ще избягва публични изяви до края на месеца.

Георгиева е в неплатен отпуск този месец, който й бе даден, за да води кампанията си за ООН, завършила снощи. "Пет дни кампания = пет гласа. Благодаря много на онези, които ме подкрепиха", е написала Георгиева в Тwitter. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Анонимен

преди 7 години

И България, която е на дъното на всички класации по жизнен стандарт, която изобилства от корупция, несправедливост и прочие...., реши да възпроизведе човек, който да стой на върха на пирамидата и да дърпа конците на Света....

116

тя

преди 7 години

От къде извадиха тая жена , та я направиха да взима грешни *** ,каквито българите не са и сънували!? Тя с нищо не е по -умна от много преподаватели в България , които са с мизерни доходи!

115

Анонимен

преди 7 години

Нашите най-умни деца заминаха на Запад да оправят генофонда на развитите държави, а Кристалинка ще ни внася генетично обременени субекти с всевъзможни деформации и нисък интелект, да "оправя" нашия генофонд. Ако парите, които държавата отпуска за "мигрантите", бъдат давани на майките с висше образование поне за първите три години на детето, то тогава доста бързо ще си оправим генофонда. Но някои не искат.

fallback