Снимка: архив, БТА
fallback

Управителният директор на турската Асоциация на международните превозвачи Фатих Шенер подозира, че забавянията при преминаването на турско-българската граница на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево са саботаж, който цели да навреди на турската икономика, съобщава турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Шенер изтъкна дългите опашки от тирове през последните дни в резултат на засилените проверки на българската митница срещу евентуален трафик на хора.

Той е посочил, че е разговарял с шофьори на камиони, чакащи да преминат границата, и се полагат усилия за решаването на проблема.

Oще по темата

"Казват, че от българската страна се извършват интензивни проверки. След 15 юли (датата на неуспешния опит за преврат в Турция) се правят строги проверки и от турска страна във връзка с трафика на хора. Една и съща работа се върши два пъти. В момента започнаха да извършват проверки и полицаи на ЕС. Започнахме да смятаме, че всички тези неща са саботаж на турската икономика. Защото Турция се развива чрез износа. Ако искате да блокирате Турция, трябва да възпрепятствате износа," каза Шенер.

Той напомни, че целият износ на Турция към Запада е на стойност 65 милиарда долара, а 25 милиарда от тях минават през пункта Капъкуле. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

E tire

преди 7 години

Tova e ogromna zaguba za rbg...pari ot tranzitni toll taksi ne vlizat...trezora prazen...pari ot dds na benzinostancii, moteli, restoranti, parkingi ne vlizat v trezora...

13

до 13 от славянин

преди 7 години

Малка България си отива бързо и необратимо!

12

ким сун

преди 7 години

Полицаи от ЕС работят на границата.Свърши им животица на митничарите.България ще остане европейска.Далеч от турско-руските кочини.Скоро в шенген и еврозоната.Малка България,без никакви природни ресурси с по висок стандарт на живот от Турция и Русия.Необятна е руската глупост.

fallback