Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Мъж, нападнал четири католически църкви в центъра на Рим през последните 24 часа, беше задържан, съобщи днес италианската полиция, цитирана от ДПА.

Заподозреният е 39-годишен имигрант от Гана, легално пребиваващ в Италия, с няколко предишни противозаконни прояви. Властите обмислят какви обвинения да му повдигнат.

Италианската полиция заяви, че мъжът е нахлул в четири църкви в центъра на столицата - два пъти вчера вечерта и два пъти тази сутрин - и е повредил най-малко пет религиозни статуи.

Свещеник, станал свидетел на едно от нападенията, отец Педро Савели от църквата "Санта Праседе", каза пред вестник "Република": "Той беше обезумял, но за щастие го накарахме да избяга, преди да е унищожил и кръста".

"Всичко приключи за няколко секунди и за щастие в църквата нямаше много хора, не повече от 15. Всички обаче бяха ужасени. Този човек беше извън контрол, казваше, че използваме свещени образи по грешен начин и после се нахвърли върху статуите", заяви още Савели. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

21 век! Когато по-способния,по-умния и по-работливия са роби на неспособния,неграмотен и мързелив ром,ганаец,пройдоха и.т.н.

14

Анонимен

преди 7 години

Ами властите, докато мислят, да питат и собствените си данъкоплатци дали са съгласни да го издържат тоя.

13

Анонимен

преди 7 години

Какво и *** да се чудят властите??? Дават му един пияс и го пускат да си ходи вкъщи! Тъпъни!

fallback