Снимка: БТА, архив
fallback

Гражданите на Унгария трябва да участват в референдума за бежанските квоти на 2 октомври, защото резултатът от него ще бъде съдбоносен не само за страната, но и за целия Европейски съюз.

Това заявява унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за вестник "Мадяр идьок", публикувано днес и цитирано от ТАСС.

Oще по темата
"Върху неделния референдум ще бъде приковано вниманието на целия свят. Ние ще решаваме един прост въпрос, засягащ съдбата на Унгария и на ЕС", казва Орбан. По думите му в политиката се случват грешки, но Унгария не може да си позволи да ги допусне.

"Не можем да рискуваме бъдещето на Унгария; неконтролираната миграция представлява реална заплаха", декларира той и пояснява, че под заплаха са мирът и сигурността в Европа.

Орбан изразява увереност, че ако резултатът от референдума бъде убедителен, тогава Унгария ще бъде по-силна.

В интервюто унгарският премиер посочва, че днес милиони африканци се надяват на по-добър живот в Германия, Австрия или Швеция. Според него вината за това е на миграционната политика на ЕС, която "покани в Европа маса такива нещастни хора".

Миналата година Европейската комисия предложи въвеждането на квоти за разпределянето между страните членки на ЕС на 160 хиляди кандидати за убежище, тоест на част от проникналите нелегално в Италия и Гърция.

Освен Унгария против налагането на квоти се обявяват Полша, Словакия и Чехия, припомня ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

Унгарците винаги са били добре, защото имат качествени политици като Орбан. Бях 89 г. в Будапеща, когато кумонизма току що беше паднал навсякъде, еми... бях все едно в Германия. Скоро пак бях в Будапеща, такава красота, милион пъти още по добра. Орбан е човек,който живее за народа си, направо завиждам на унгарците

16

Анонимен

преди 7 години

Унгарци, гласувайте! Докажете, че заслужавате лидера си!

15

Анонимен

преди 7 години

Само преди 1 година Орбан канеше мюсюлманите в Унгария и искаше банкерите да следват правилата на шериата. Който не вярва нека да види долния линк.https://offnews.bg/news/Sviat-_12/Kogato-Orban-hvaleshe-isliama-i-kaneshe-miusiulmanite-v-Ungariia-vide_636304.html

fallback