Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Проруските сепаратисти в Източна Украйна отрекоха да са изстрелвали ракета Бук през юли 2014 г. срещу полет МН17 на Малайзийските авиолинии и обясниха, че нямат такива оръжия, предаде Франс прес.

"Не може нашите сили да са стреляли по самолета със система Бук, защото нямаме такива оръжия", заяви пред АФП Едуард Басурин, военен от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР).

"Те правят тези изявления, но никой не може да представи доказателствата, които се намират в снимки на САЩ. Именно американците заявиха първи, че самолетът бил свален от територия, контролирана" от бунтовнически сили, припомни Басурин, цитиран от ТАСС.

"Те казаха, че имат спътникови снимки. Вече минаха две години, но никой не е видял тези снимки. И Украйна отказва да покаже въздушното пространство от своите радиолокационни станции. Това е измама, те лъжат", заяви представителят на сепаратистите пред радио "Говори Москва". 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Боби

преди 7 години

До Анонимен 40Отдавна обориха и отхвърлиха тези хипотези и едните и другите

35

Анонимен

преди 7 години

преди година гледах едно документално филмче за тази катастрофа , не знам кой го е свалил но кабината беше с множество пробойни от картечен огън , тогава се твърдеше че е свален от самолет истребител с ракета но самолета е трябвало да падне на определено място а явно с ракетата не са успели и са използвали картечен огън , по същото време в района е имало украйнски истребител , вариантите са два . свален е от украйнците защото сепаратистите нямат самолети и втория е че е руски самолет

34

Виктор

преди 7 години

Кой, има интерес допълнително да дискредитира Русия? Естествено Украйна. Видите ли руснаците свалят пътнически самолети нека цял свят да види колко са лоши. Руснаците свалиха "пътнически " самолет през 83та година ,който ЦРУ умишлено вкара в тяхното въздушно пространство. С цел разузнаване на руската ПВО. Интересното тогава е ,че над същия този самолет са летели два USA разузнавателни такива. СлучаЕност!!!

fallback