Снимка: Белите каски
fallback

За последните два дни Алепо в Северна Сирия беше бомбардиран 200 пъти, като през цялото време спасителните екипи и активисти публикуваха снимки в социалните мрежи от зловещата ситуация.

Една фотография обаче стана изключително популярна през последните часове. На нея се виждат двама загинали – баща и син, чийто последни пози са останали замръзнали във времето заради внезапно стоварилата се мазилка върху тях.

По-възрастният мъж е прегърнал коляното си, а с другата си ръка се е опитал да предпази главата си от отломките. Момченцето му е на заден план и е изцяло затрупано от отломките на сградата.

Фотографията е публикувана от доброволец в сирийските "Бели каски", които помагат на местното население. Тя е споделена в социалната мрежа с фразата: "Това не е Помпей, това е Алепо".

Позите на двамата мъже напомнят за застиналите във времето останки на жителите на Помпей в Италия, останали след изригването на вулкан Везувий през I век от новата ера.

Снимката беше споделена милиони пъти в социалните мрежи, като зловещо напомняне, че войната в Сирия коства хиляди човешки животи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

руските убийци

преди 7 години

Русия ще освободи още бащи и синове:През ноември 2016 г. към бреговете на Сирия ще се отправи руският самолетоносач Адмирал Кузнецов с палубни изтребители Су-33, МиГ-29К/КУБ и вертолети Ка-52К Катран на борда.

89

А1

преди 7 години

Кой подпали светски Ирак където според различни източници жертвите на "демокрацията" дастигат до Милион и половина сред гражданското цивилно население???Кой подпали Либия???Кой подпали светска Сирия???Кой се опита да свали светските режими в Египет и Тунис???Да не забравим Йемен, където протежето на САЩ - С.Арабия бомбандира граждански градски райони???Както казваха в древен Рим - Потърсете кому е изгодно!?

88

Анонимен

преди 7 години

Абсолютна трагедия, тъжната истина. Няма да коментирам бежанци-терористи с ВИП покана в Европа, няма да коментирам и разни шейхове с далечни вълнения от тези на простолюдието. Живея в мюсюлманска страна.. от онези светските граничещи със Сирия. Не видях и едно сирийче да премине границите, но пък афганистанци колкото пожелаеш. Сирийците предпочитат да умрат отколкото да напуснат родината си, горделиви са, за да признаят грешните си очаквания и сегашната действителност, която им донесе пролетта..

fallback