Снимка: кадър БНТ

Вчера в Русия се проведоха изборите за Държавната Дума, убедително спечелени от партията на президента Владимир Путин "Единна Русия".

С 44,% от гласовете партията печели над 330 депутатски мандата, което е над две трети от състава на 45-членната Държавна дума.

Още по темата

В идните дни предстои да чуем кой ли не да коментира резултатите от изборите, които са първите за Русия след анексирането на Крим и в условията на международни санкции.

Интересен е обаче коментарът на депутата от "Единна Русия" Пьотр Толстой. Той е журналист, едно от най-популярните лица на финансирания от държавата Първи телевизионен канал.

Пред БНТ той коментира възгледите си за ЕС, за Русия и за България.

"Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз - смяна на ръководството му и отказ от политиката му на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия", заяви кандидат-депутатът от "Единна Русия".

До тук нищо изненадващо и нищо прекалено скандално. В отговор на пожеланието да води доброжелателна политика към България Пьотр Толстой вече решително казва: "Разбира се, просто ще я купим цялата! Половината от крайбрежието вече купихме!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase