Кандидатката на Демократическата партия за Белия дом Хилари Клинтън подновява днес предизборната си кампания, след като се разболя от пневмония и се наложи да си вземе три дни почивка, съобщиха световните агенции.

Още по темата
Клинтън каза в интервю на запис, излъчено днес в радио предаването "Тон Джойнър морнинг шоу", че се чувства много по-добре и е доволна, че в крайна сметка е послушала съветите на своя доктор и си е взела почивка.

Днешната спирка от предизборната й кампания я отвежда в град Грийнсбъро, Северна Каролина, а вечерта ще има изява във Вашингтон.

Предизборният щаб на Клинтън публикува писмо от нейната лекарка, в което се казва, че лечението й се отразява добре, нивото на холестерол, кръвното й налягане, пулсът и телесната й температура са в норма, а физическото й състояние позволява да изпълнява функциите на президент на САЩ.

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп също разкри резултати от медицински изследвания, на които е бил подложен миналата седмица. В тях се казва, че Тръмп пие хапчета за холестерол и че със своите 107 кг и 187 см ръст, е с около 13 кг наднормено тегло.

Единайсет дни преди първия телевизионен дебат между двамата нов сондаж за телевизия Си Би Ес и в. "Ню Йорк таймс" показва, че ще бъдат подкрепени от по 42 процента от избирателите на президентските избори на 8 октомври. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase