Снимка: Reuters

Северна Корея заяви, че новите санкции срещу нея са "смехотворни" и се зарече да продължава да подсилва ядрената си мощ, съобщи Ройтерс.

Още по темата

"Групата на Обама обикаля и говори за безсмислени санкции до днес и това е много смехотворно във време, когато тяхната политика на „стратегическо търпение“ е напълно износена и те са близо до това да си опаковат нещата и да си идат", заяви говорителят на външното министерство на Пхенян, цитиран от севернокорейската държавна агенция KCNA.

"Както дадохме да се разбере, мерките за подсилване на националната ядрена програма в количество и качество ще продължат да защитават нашето достойнство и право да живот от увеличаващите се заплахи за ядрена война от страна на САЩ", добавя агенцията.

Междувременно говорителят на министерството на отбраната на Южна Корея Мун Сан Гюн обяви, че Пхенян може да проведе още едно подземно ядрено изпитание в полигона Пунгери.

"Южнокорейското и американското разузнаване смятат, че Северна Корея запазва готовност за осъществяването на още едно атомно изпитание", съобщи военният, цитиран от ТАСС.

Припомняме ви, че на 9 септември Пхенян проведе петото си ядрено изпитание. Според заявлението на севернокорейските военни, то е "потвърдило способността за поставяне на ядрени бойни глави на балистични ракети".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase