Снимка: Reuters
fallback

Унгарският премиер Виктор Орбан отново разкритикува миграционната политика на ЕС, като заяви, че масови мигрантски потоци от Африка ще залеят Европа през следващите десетилетия, предаде Асошиейтед прес.

Орбан каза в парламента, че ако голям брой мигранти бъдат допуснати в ЕС, по-високата раждаемост сред мюсюлманите ще доведе до това "Европа да стане неразпознаваема".

Унгарският премиер заяви, че преградите, които страната му издигна по южните си граници със Сърбия и Хърватия за спиране на мигрантския наплив, са доказателство за безсилието на Брюксел по миграционните проблеми на ЕС и призова тези проблеми да се решават на национално равнище.

Противопоставянето на Унгария на бъдещи квоти от Европейския съюз за преразпределение на мигрантите ще бъде подсилено от очаквания успех на организирания от правителството референдум по този въпрос на 2 октомври, заяви Орбан.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Наблюдател

преди 7 години

Унгария е Държава съотвтно, я управлява Държавник. Нищо общо с България....

33

Анонимен

преди 7 години

Велик,велик па му иде на крака на нашия. А ся де!!

32

Гладен редактор

преди 7 години

Борисов вместо да се бие в гърдите че прави магистрали, да вземе да се стресне и да помисли за народа си. Борисов да вземе пример от Орбан. Брюксел не може да ни пази от мигрантите, ясно е. В Унгария вече го разбраха, целият български народ също го разбра, как само тиквата не го разбира, не вижда ли какво става в държавата му - разграден двор е отвсякъде. Защо не се предприемат никакви мерки? Борисов, ще си отидеш с такъв шум и трясък че ти е бедна фантазията, ако този народ се вдигне срещу теб.

fallback