Снимка: архив Reuters
fallback
Мощна експлозия разтърси космическия център “Кенеди” във Флорида. По първоначални данни взривът е станал на площадката за изстрелване. 
 
Според информациите на световните агенции е експлодирала ракета "Фалкон-9”. тя е собственост на частната компания “Спейс Екс”, която трябваше да изведе в орбита първия сателит, собственост на социалната мрежа “Фейсбук”, информира bTV.
 
Според американски медии до аварията се е стигнало при рутинна проверка на оборудването.
 
По първоначални данни няма жертви и ранени.
 
Снимки от мястото на инцидента показват пламъци и висок стълб черен дим. Чуват се и вторични експлозии.
 
Подобна ракета вече е използвана за доставки до Международната космическа станция. Сега от "Фейсбук" планираха да използват спътника, за да предоставят интернет на отдалечени райони в Субсахарска Африка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 7 години

Аве хора,не се дърлаяйте ,трябвало е да фръкне у въздуха!Ми фръкнала е!

91

Боби

преди 7 години

До Анонимен 110Аполо са летели до луната - Това е ФАКТ. СССР Показва прихванати записи от корабите и дори критикува Европейски медии които също са прихващали емисии че не са си осъразмерили правилно декодиращите матрици.Но много се съмнявам че Живи Хора Американци са летели до Луната.Като се попрочетат малко материали за Космическата програма на САЩ и почваш да си задаваш любопитни въпроси на които няма отговор.

90

Анонимен

преди 7 години

А корабите Съюз имат над 400 старта без авария. Недостижим рекорд за американците, които 9 пъти летяха до Луната без авария. Но в студиото в Холивуд, няма такава опасност.-----------------я пак и стига с този Холивуд , поне КГБ да бяхте питали преди да пишете глупости

fallback