Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Жертвите на силното земетресение в Италия, станало в нощта на вторник срещу сряда, вече са 247 души, съобщи италианската Гражданска защита, цитирана от световните агенции.

190 души са загинали в областта Лацио, а 57 - в областта Марке.

Това превръща земетресението в едно от най-смъртоносните в Италия за последните години.

Междувременно нов вторичен трус, този път с магнитуд 4,2, бе регистриран тази нощ в Централна Италия, предаде ТАСС, като се позова на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Той е станал на дълбочина от само 2 километра, с епицентър на 123 километра североизточно от столицата Рим и на 55 километра северно от Акуила, който пострада тежко при разрушително земетресение през 2009 г.

Засега няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети.

По-рано днес наблизо бе регистриран вторичен трус с магнитуд 4.

Най-малко 159 души загинаха при земетресение с магнитуд 6 в района миналата нощ.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Ел

преди 7 години

А какво ще кажете за земетресението в Свищов- 7,3 и е продължило под минута. Не бойте се няма да се повтори, а тези от вас които живеят в сгради които са го преживели още повече не може да се притеснявате. Остава въпроса за новото строителство-как се излива бетон при -10 ,ноо той имал добавки и не оставали водни джобове.

8

Анонимен

преди 7 години

Как ги пишете тия новини?Първичен трус - няма данни. Вместо това- два вторични от по 4,2 и 4. Има такива данни за жертви, а се изцепвате "Засега няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети."."Междувременно нов вторичен трус, този път с магнитуд 4,2, бе регистриран тази нощ..""По-рано днес наблизо бе регистриран вторичен трус с магнитуд 4.".Че и правописни грешки има...Кой ви ги пише тези неща?

7

ddd

преди 7 години

Въпросът е сега дали ще се повтори случката и дали ще друсне и тук???

fallback