Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия предупреждава Украйна и задграничните й наставници, че нанесените на руската страна щети, смъртта на руски военнослужещи, няма да останат без последствия, се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

 "Опитите за дестабилизиране на ситуацията в Крим са обречени на провал. Стабилността и сигурността в Република Крим ще бъдат безусловно обезпечени от нас. Искаме също да предупредим както Киев, така и задграничните му наставници, че нанесените на руската страна щети, смъртта на руски военнослужещи, няма да останат без последствия", се казва в изявлението.

Oще по темата

В резултат на проведени от руската страна операции "на територията на Република Крим е ликвидирана агентурна мрежа на Главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна", се посочва в изявлението. "Задържани са граждани на Украйна и Русия, оказали съдействие в подготовката на терористични нападения. Сред тях са Евгений Панов и Андрей Захтей. Всички те правят самопризнания", отбелязва руското външно министерство.

Москва призовава партньорите да окажат въздействие на Киев и да го предпазят от опасни стъпки, които може да имат отрицателни последици, заяви дипломатическото ведомство.

 "Играта с огъня не води до нищо добро", добави министерството.

Срещите в нормандски формат (Русия, Германия, Франция и Украйна) едва ли ще имат смисъл, докато Киев не се откаже от терора и провокациите, заяви руското външно министерство.

Затварянето на очите на Запада за войнствената реторика на Украйна изигра роля в решението да се организират провокации в Крим, смята руското дипломатическо ведомство.

Украинският президент "Петро Порошенко постоянно се перчи с безусловната подкрепа на САЩ, НАТО и ЕС в борбата си "за възвръщане на анексирания Крим". Затварянето на очите пред тази реторика от страна на Запада несъмнено е изиграло отрицателна роля за вземането на престъпните решения на украинското ръководство за организиране на въоръжени провокации в руски Крим", се казва в изявлението на руското външно министерство.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Маг

преди 7 години

Те и турците се перчеха с десетата по сила армия,ама клекнаха.

75

Анонимен

преди 7 години

До номер2 Хайде вдигай се , мишко!

74

номер2

преди 7 години

На никой по света не му пука за руските военни. Путин ги използва за пушечно месо! А колкото до Крим, време е всички да се вдигнем и да изгоним руските окупатори!

fallback