Кадър: YouTube
fallback

Българката Гошка, която спечели 68 милиона от испанската лотария, се препитавала със сезонна работа на полето, като най-често била берачка на гъби.

61-годишната късметлийка удари втората най-голяма печалба от лотарията "Примитива" в историята на Испания - 67 998 532 евро и 81 цента. От тях българката ще вземе чисто 54 398 826 евро и 24 цента, след като държавата си вземе полагащите ѝ се по закон 20%, пише в. "Диарио де Навара".

Кметът на село Кинтанар дел Рей в провинция Куенка отказва категорично да разкрие самоличността на българката, която живее със семейството си там от 15 години. "В селото не се говори за нищо друго", казва Мигел Гарсия Себриан.

Oще по темата

Единствено регионалната телевизия "Кастиля Ла Манча" разкри, че българката се казва Гошка.

"Те го заслужават. Познавам ги, много работливи хора", обяснява развълнувано Естер Лопес, едната от двете сестри, които държат пункта за продажба на лотарийните билети в Кинтанар дел Рей. Никой в селото не е печелил от тото досега.

Сестра ѝ Хосефа Лопес Солер допълва за късметлийското семейство пред "А Бе Се": "Те изпаднаха в шок, не можеха да осъзнаят мащаба на сумата, която им се падна и с която ще разполагат оттук нататък. Съпругът например ми каза, че ще продължи да работи, докато се пенсионира, остават му няколко месеца. А един от синовете приключи до край работния ден, тъй като карал нетрайни продукти и трябвало да си изпълни трудовия дълг".

Гошка, която се събуди неочаквано милионерка във вторник, живее в Испания от 15-16 години според местната преса заедно със съпруга си, двамата си синове и трима внуци. Мъжът и децата ѝ са шофьори на камиони. Какво ще правят сега с толкова пари, пита пресата?

Гошка, която почти не говори испански, успяла само да каже: "Засега не знам". Нейната племенница Белен - млада тийнейджърка, е по-наясно: "Искам кола!"

Кметът на селото пък иска част от милионите евро да отидат в общината. "При тия чудовищни пари, които им се паднаха, бих желал, когато дойде време за инвестиции, да помислят за селото, което ги прие, и да останат в Кинтанар дел Рей, за да създадат работни места. Мисля, че семейството ще постъпи така", казва Мигел Гарсия Себриан, цитиран от "24 часа".

Бюджетът на селото е 5 милиона евро - 10 пъти по-малко от 54-те милиона на Гошка.

Българското семейство е вложило веднага печалбата си в сметка в банка и оттогава е неоткриваемо, твърди кметът. Във вторник следобед банката била обкръжена от въоръжени до зъби частни бодигардове.

Директорът на компания за финансови консултации Гилермо Родригес Балмаседа обяснява пред в. "Ла Тарде" какво би трябвало да се направи с парите: "Трябва да се планира внимателно, за да е интересно и да има радост дълго време. Най-важното обаче при толкова крупна сума е тя да бъда разпределена между пари в брой и стоки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Живи и здрави

преди 7 години

Да са здрави и да си ги харчат.Да инвестират малко,както казва кмета.Надявам се да бъдат разумни,и далече от лошотията човешкар

29

Вот дю фак

преди 7 години

Може да ви звучи несериозно , но аз повече от милион не искам и ако пък ми се паднат правя една фондация с някаква цел и толкова.

28

до Някои по долу

преди 7 години

Какво се чудите- за журналистите всяко лято най-важното е, че е топло и зимата че вали сняг

fallback