Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Групировката Ислямска държава призова членовете си да поведат джихад в Русия, предаде Ройтерс. Призивът е отправен в деветминутен видеозапис в ЮТюб, разпространен снощи.

"Чуй, Путин, ще дойдем в Русия и ще ви избием в домовете ви. О, братя, поведете джихад, избивайте ги и се сражавайте с тях", крещи маскиран мъж, който кара кола в пустинята и размахва пръст. Във видеото със субтитри са заснети въоръжени мъже, които нападат бронирани коли и палатки и събират оръжия, вероятно при обучение в пустинята.

Ройтерс посочва, че не е било възможно да се провери автентичността на записа, публикуван в акаунт на екстремистката групировка.

Не е ясно защо Русия е определена като мишена, но Русия и САЩ водят преговори за засилване на военното и разузнавателното сътрудничество срещу Ислямска държава и Ал Каида в Сирия, посочва Ройтерс. Ислямска държава призова привържениците си да използват всякакви оръжия и средства, с които разполагат, за нападения срещу страните, с които групировката води борба, напомня Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 7 години

Аугусто Пиночет,Стига си натискал безразборно клавиатурата и стига си винил Путин. Ислямистите са ф.ъшисти. А Русия е онази, борещата се против ф.ъшизма. 9-ти май да не е нечии друг празник, а?По-добре ще е като не разбираш политика да не пишеш коментари.

80

Анонимен

преди 7 години

Врабче, виждам, ще си интелигентен и разбираш. Аки си изцяло за Русия, си много свестен човек, да знаеш. За разлика от дооста други разбираш от политика.

79

Анонимен

преди 7 години

Леко американски? Човече, напиши го в прав текст, ще те подкрепя. Чисто американски. И не само привкус.

fallback