Снимка: Reuters
fallback

Европейското първенство по футбол се размина без терористични атаки. Французите си свършиха работата, призовавайки на помощ 100 хил. добре обучени представители на различни полицейски подразделения и армията. Зверските мерки за сигурност дадоха резултат, но дали ще е така спокойно и на започващата след броени дни олимпиадата в Рио, пише "168 часа".

Oще по темата

Бразилците го дават доста по-широко скроени и нехайни, когато става дума за сигурност. До последно те се занимаваха с довършителните работи по спортните бази в столицата на игрите. Борбата с опасните зарази и местната престъпност също глътнаха много от енергията на организаторите. Въпросът е дали те са достатъчно подготвени да посрещнат предизвикателствата на развиващия се с часове международен тероризъм.

От "Ислямска държава" поне са убедени, че могат за пореден път да стресират света, окървавявайки игрите. Спецслужбите на няколко страни си размениха прихванати съобщения на ислямистите, в които те се надъхват за мащабна атака по спортисти и туристи на започващата на 5 август олимпиада.

Терористите се съветват едни други за различни видове атаки, с които да отнемат човешки животи и да насаждат страх в сърцата на хората.

Спецовете на ИДИЛ дори съветват своите последователи да се запасят с различни по вид отровни вещества, които да използват при първия удобен случай.

Друго послание призовава "самотните вълци" да си майсторят сами експлозиви, които да прикрепват към дронове и с тях да атакуват по въздуха публика и състезатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

turko

преди 7 години

abe te i evropeyskoto po futbol stqha da okurvavqt ama nisto ne stana

23

Анонимен

преди 7 години

До Истинския ислямСигурно мюсюлманите са взели 8 милиона жертви на гилотината във Франция.

22

Анонимен

преди 7 години

Ба,тия се опиянили пак с двойна доза оцет с аспирин през цетка щом им се привиждат мигриращи дронове вероятно какви наверно кат скакалци и затуй кой ще ги различи кат вси са подскачащи и по онез места не им водят сметка,а им вадят и превеждат по сметка,само що се появят по други ширини кат конски мухи и пърхащи мулци и се усрат тогаз щрак с биячката и фотосправка,ето значи,че туй видоизменение от скакалец на мухец,мулец у вълната като мигрант не мож се проследи сякаш мъртви души се явили от тях.

fallback