Снимка: Reuters

Кандидатът на републиканците за президентския пост Доналд Тръмп заяви, че притежава най-добрия темперамент сред всички претенденти за креслото на държавен глава в историята на страната.

"Мисля, че имам най-добрия темперамент или поне един от най-добрите сред всички, които някога са се кандидатирали за поста президент", категоричен бе снощи милиардерът в изказване пред симпатизанти в Колорадо Спрингс, щата Колорадо.

Така Тръмп коментира изказването на съперницата си в надпреварата за Белия дом от Демократическата партия Хилари Клинтън, която в реч в четвъртък на конгреса във Филаделфия каза, че нито темпераментът, нито опитът в работата на милиардера не подхождат за работа на поста президент на САЩ.

Кандидатката за президент на САЩ на Демократическата партия Хилари Клинтън има шестпроцентна преднина пред кандидата на републиканците Доналд Тръмп. Това сочат резултатите от онлайн анкета на Ройтерс/Ипсос от периода 25-29 юли.

Близо 41 процента от вероятните гласоподаватели са подкрепили Клинтън, докато 35 на сто са гласували за Тръмп. Двадесет и пет процента са избрали опцията "друг", показват данните от изследването, публикувано един ден, след като Хилари Клинтън прие официално номинацията на Демократическата партия за президентските избори на 8 ноември. Периодът, в който е осъществена анкетата, е съвпаднал с конгреса на Демократическата партия във Филаделфия.

Друго проучване на Ройтерс/Ипсос, което е предоставило на участниците възможност да избират между Клинтън, Тръмп, кандидата на Либертарианската партия на САЩ Гари Джонсън и кандидата на Зелената партия Джил Стейн е отредило по 37 процента и на Клинтън, и на Тръмп. От останалите кандидати Джонсън излиза на трето място с 5 процента, а Стейн събира един процент. Проучването също е проведено в периода 25-29 юли.

Речта на Хилари Клинтън, с която тя прие номинацията на Демократическата партия, е била гледана от 29,8 милиона зрители, съобщи компания Нилсен, цитирана от Асошиейтед прес. Речта на Доналд Тръмп пред републиканците седмица по-рано е била гледана от 32,2 милиона зрители.

Тръмп, който е свикнал да следи рейтинга още от времето, когато бе телевизионна звезда, веднага се похвали с този резултат по време на предизборна проява в Колорадо Спрингс, съобщава АП.

"Бием я с милиони по телевизията. Милиони!", заяви кандидатът на републиканците.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase