Снимка: Ройтерс
fallback

Десетки хиляди хора, включително шведският министър-председател Стефан Льовен, се включиха днес в годишния гей парад в Стокхолм, предаде Асошиейтед прес.

Участниците дефилираха по улици, украсени с балони и знамена с цветовете на дъгата.

Тълпи от зрители гледаха как участниците танцуват под звуците на силна техно и поп музика. Според организаторите парадът е събрал около 45 000 души.

В края на първия ден на парада над шествието се изсипа проливен дъжд.

Освен Льовен в него се включиха и други политици, включително опозиционната лидерка Ана Кинберг Батра от Умерената коалиционна партия.

Стокхолмският гей парад се провежда от 1998 г. и е смятан за най-голямата подобна проява в северния регион.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Така е

преди 7 години

Така неусетно започва упадъка, след едно две десетилетия Швеция ще бъде западаща страна раздирана от противоречия.

21

Sverige

преди 7 години

Само че това, че шведският премиер се е включил не го прави непременно гей, а просто този Pride е добил такава популярност че всички известни личности гледат да го удостоят с присъствието си. Даже преди няколко години и Агнета Фелтског от Авва беше поканена да пее на прайда. Там хората имат по -различно мислене. Както и на самия парад не идват само с обратна, но и хора с нормална секс.ориентация, все едно участват в карнавал.Има доста странни за нас неща в Швеция, но просто се свиква.

20

Цялата нация

преди 7 години

Най добре е парада да е целогодишен за да може да мине цялата им нация а арабелите да стоят отстрани и да си избират плячката. Тогава ще са наистина авангардна държава.

fallback