Снимка: Reuters
fallback

Говорител на германското министерство на вътрешните работи заяви, че сириецът, който се самовзриви в Ансбах, Южна Германия, и рани 12 души, е получил две предупреждения за депортиране, най-новото на 13 юли, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Oще по темата
По думите на Тобиас Плате 27-годишният мъж бил предупреден на 13 юли, че ще бъде депортиран в България.

Първото предупреждение за депортиране било издадено на 22 декември 2014 г.

Той поясни, че мъжът е трябвало да бъде депортиран в България, понеже подал първата си молба за убежище в тази страна.

Главният секретар на МВР Георги Костов допусна възможността взривилият се сириец да е трябвало да бъде депортиран за България.

Имаме информация за случая, която към момента няма да коментираме, посочи той.

Ако лицето е било задържано на българската граница и му е предоставен статут на бежанец, който впоследствие не е бил спазен, се прилага Дъблинският регламент, обясни и главният секретар.

Той допълни, че незаконно влезлите в България търпят наказателно преследване, след което с тях работят от ДАНС.
В случай, че тези хора имат право на хуманитарен статут, той се получава от Агенцията за бежанците, добави главният секретар на МВР.

Трима от 12-те ранени са изписани от болницата, съобщиха властите, цитирани от ДПА. От деветимата, които остават за лечение, нито един не е с опасност за живота, но някои са получили трайни увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

Този е боец на ИД. Ранен е при боевете в Алепо и има импланти в крака. Т.е. е инвалид.В оставено видео е казал, че трябва да избива германците, защоот иначе, те ще унищожат ИД. Това е. никаква депортация не го е изплашила. Може би е избързал за да се взриви именно в Германия, а не в България. Надявайте се следващите откачалки също да прескочат България.Не е учил немски, не е работил, затова са решили да го върнат при нас, ние да го дондуркаме и храним и поим.

17

Анонимен

преди 7 години

Баси, хората предпочитат да се взривят вместо да ги пратят в България. А ние още си живеем тука и не се взривяваме. Корава нация са българите ей!

16

Анонимен

преди 7 години

Много са го уплашили, чак избухна от уплах.

fallback