Кадър: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

18-годишните са прекалено крехки, въпреки че ние ги свързваме с пълнолетие и зрялост. Едно такова бомбардиране с неприятна информация от външна среда може силно да невротизира и да доведе младежа до едно състояние, което ние наричаме амок.

Oще по темата

Това коментира в извънредното издание на предаването "Сутрешен блок"  на Bulgaria ON AIR психологът Младен Владимиров за стрелбата в Мюнхен вчера, извършена от 18-годишен германец от ирански произход в търговски център. Девет души бяха убити, а десетки са ранените. Нападателят се е застрелял в главата след стрелбата.

"По-скоро става въпрос за тревожен младеж в състояние на амок и много по-малко може да се говори за терористичен акт", подчерта Владимиров в ефир.

"Ако преди години ние имахме девалвация на финансовите ценности, то в момента имаме загуба на чисто човешките ценности. Все повече приятелите ни са виртуални, парите ни също са виртуални. В този смисъл при загуба на ценности и идентичност този човек не знае как да реагира и започва да става враждебен към външния свят", обясни психологът.

За действията на властите в Мюнхен той посочи, че е имало "много добър алгоритъм на работа при екстремна ситуация."

"Тероризмът си поставя някакви цели - дали ще държи страх, дали ще отправя някакви послания или ще се опитва да се бори за територия. Ние тук обаче не знаем каква е целта", каза още Владимиров.

"По-скоро си мисля за това, че младежът не е издържал на някакво натоварване. Вероятно това, че идват прекалено много бежанци в Германия. Всъщност хората имат нужда да защитават границите си", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

муспи

преди 7 години

До Анонимен77, сега прочетох това и съм напълно съгласен, само едно искам да допълня - защо в народа не се появява движени като за спасяване - на живот и смърт, да се докара Волен Сидеров на власт? Излиза че народа не е способен на подвиг, приема версията на тези дето го владеят - Волен болен, и сам си е виновен за участта. А евреите не са свикнали на съпротива и всяко по активно движение ще ги смути, още по активно ще е началото на падането им - метаксазите са им по целия свят.

61

муспи

преди 7 години

А също така не е тайна и гордо не се крие, че в Европа както и Америка, парите, правителствата и армиите, полициите, медиите и всички културни учреждения включително и синдиката на психолозите са еврейски гешефти, жизнено важни за владеенето на гоите.

60

Анонимен

преди 7 години

до #74:Всъщност,какво правиш и ти и много като теб?Гоеорите си сами ли?Тези въпроси трябва да ги адресираш към себе си и да видиш себе си,в цялта тзи ситуация - реалността показва,че "те" търсят тук това,което ние им позволяваме,а им позоляваме това,което техните и наши кукловоди ни диктуват!!!!Разбери!Нас ни правят на маймуни и ние им се подчиняваме.Мюсулманите са това,което сме и ние - оръдия на сблъсъка,насочени от кукловодите.А за "кукловодите",прочети "протоколи на ционските мъдреци

fallback