fallback

Популярният британски певец Елтън Джон призова световната общност да включи представители на всички сексуални ориентации в борбата срещу СПИН, предаде ДПА.

Изпълнителят предупреди, че в противен случай кампанията на ООН за изкореняването на пандемията до 2030 година "ще завърши катастрофално".

"Хомосексуалисти, бисексуални, транссексуални, никой не трябва да бъде загърбен", изтъкна Елтън Джон на конференция, посветена на СПИН, провеждаща се в южноафриканския град Дърбан. Форумът, който ще продължи до петък, събра 18 хиляди експерти от 180 страни.

"През 60-те години хората в Англия бяха преследвани за това, че са хомосексуалисти. Днес нещата стоят другояче, но ние ще продължим напред, докато не бъдат напълно преодолени осъждането и омразата към гей общността", заяви певецът.

Хомосексуализмът е поставен извън закона в три четвърти от 54-те държави на африканския континент. А в страни като Судан, Нигерия и Мавритания той се наказва със смъртна присъда, припомня агенцията, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Че ако у нас всеки гей се включи в борбата ще стане пак девети Септември. Все пак сме страната с най-много геюве на калпак. Добре, че за сега са само в паравоенните формирования в които не случайно няма истински биологични жени.

7

антиседераст

преди 7 години

Веднага да се включат и софийските наркозависими гейатлантици.

6

Мишок

преди 7 години

Ще горят в ада!

fallback