Снимка: Reuters
fallback

Нападението с брадва и нож, извършено късно снощи в регионален влак близо до южния германски град Вюрцбург, вероятно е ислямистки атентат, съобщи вътрешното министерство на Бавария, цитирано от Франс прес.

"Доста е вероятно да става дума за ислямистки атентат", заяви говорител на министерството.

Oще по темата

Той добави, че нападателят, който бе застрелян от полицията, е 17-годишен афганистанец, кандидат за убежище. Той крещял "Аллах акбар" (Бог е велик), докато нападал пътниците, трима от които са тежко ранени.

Вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман каза пред обществената телевизия А Ер Де, че непълнолетният афганистанец изглежда е стигнал до Германия непридружен и живеел в град Охсенфурт.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Пустиняк

преди 7 години

до 28. Анонимний. Да, за твое сведение редовно ходя в Унгария. Специално в Будапеща. Нещо ме съмнява, че ти изобщо си и стъпвал там. Но може и да си тираджия, кой знае. Парадоксалното е точно това. Че повечето много си го обичат *** Орбан, обаче идват да работят в Германия. Щот тук стандартът е в пъти по-добър. Някъв афганец полудял и тръгнал с брадвата. Седи си спокойно в *** и се радвай, че видиш ли там било много страшно. Вервайте си, жалки създанийца, управлявани от мутро-тиква

26

Анонимен

преди 7 години

Еврабия!

25

бобо

преди 7 години

Ама,защо го застреляхте бе.То момчето е невиннао.Просто сякло малко християни.Това е богуугодно дело.Алах ще го възнагради.

fallback