Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед
Хиляди турци излязоха днес на улиците в Истанбул, развявайки турския национален флаг в знак на подкрепа към правителството и протест срещу опита за преврат, съобщи БТА като цитира ДПА. 
Oще по темата


Демонстрантите се наредиха в линия отстрани на главни пътища в мегаполиса, носейки в ръце червено-бели знамена.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган бе заснет от държавната Анадолска агенция как се среща и приветства свои поддръжници в азиатската част на Истанбул.

Хиляди турци се събраха по-рано днес в Берлин и Виена, за да протестират срещу опита за преврат в Турция и за да покажат подкрепата си за правителството, което го осуети.

В Германия и Австрия има големи турски общности.

Около 3000 демонстранти се събраха тази нощ пред турското посолство в Берлин, развявайки турски знамена и носейки фланелки с надпис "Турция".

Във Виена 4000 поддръжници на Ердоган отидоха пред посолството и преминаха през центъра на града, скандирайки лозунги в подкрепа на Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

сексолог

преди 7 години

Очакваме да видим, кога турците в любовта си ще го налюбят най-накрая, Ердоган.

91

изнервен

преди 7 години

Фанатизирани религиозни ***.и. Те и в Египет, и в Либия, и други мюсюлмански страни се радваха на "арабските пролети" и после затънаха в хаос. Кое му е хубавото на диктатора Ердоган - какво общо, например, имаше опитът за военен преврат с уволнението на хиляди съдии?

90

Поп Грую

преди 7 години

Много познато...На седем снимки жените са три броя. А мажете имат остра нужда от бръснач.

fallback