Снимка: Twitter
fallback

Силна експлозия бе чута в турската столица Анкара, след като армията обяви, че поема властта, като въвежда военно положение и вечерен час, предава журналист на AFP.

Oще по темата


Все още не е известно какво е причинило взрива. Военните самолети, които бяха забелязани в небето над столицата, все още летят над Анкара.

Междувременно стана ясно, че военни хеликоптери са атакували централна сателитна станция, откъдето се излъчва националната телевизия. 

Репортерка от TRT1 сподели във Facebook, че е чула взрив и в сградата на телевизията. Кореспондент на "Ал Джазира" твърди, че военните се оттеглят от летище "Ататюрк" в Истанбул. Все пак не става ясно на чия страна са оттеглящите се сили.

Подкрепящи Ердоган буквално са превзели военни танкове, след като президентът призова хората да се борят.

Footage shows Turkish military tanks in #Ankara streets#TurkeyCoup pic.twitter.com/oj7nvQaSFO

— Press TV (@PressTV) 15 юли 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Това е отмъщението на Путин.Той се закани отдавна.Но за пореден път не успя.И за да заблуди света, пусна руснаците да ходят на почивка в Турция.Рискува живота им за да направи каквото си иска...

7

Анонимен

преди 7 години

Ислямистът да свърши като Садам на бесилото. В интерес на Турция е този да бъде премахнат, иначе рано или късно ще ги доведе до катастрофа.

6

Бай минчо

преди 7 години

Ако успеят да го свалят тоя Ерпациент - ПОКЛОН!Ако обаче не стане, значи е много вероятно тцялат патаклама да е един голям цирк и ерчо да затвърди позиция...

fallback