Снимка: архив Reuters
fallback

Синът на покойния лидер на Ал Каида Осама бин Ладен е заплашил да отмъсти на САЩ за убийството на баща си, предаде Ройтерс, като цитира негово послание в интернет.

В 21-минутната реч в интернет, озаглавена "Всички сме Осама", Хамза бин Ладен обещава джихадистката мрежа да продължи глобалната борба срещу Съединените щати и техните съюзници, съобщи мониторинговата организация Ес Ай Ти И "Интелиджънс груп".

“Ние ще продължим да ви удряме и във вашата страна, и в чужбина в отговор на вашето потъпкване на хората в Палестина, Афганистан, Сирия, Ирак, Йемен, Сомалия и в останалата част на мюсюлманските страни“, казва Хамза бин Ладен.

Осама бин Ладен беше убит от американски командоси през 2011 г., което беше голям удар за Ал Каида - организацията, извършила атентатите от 11 септември, отбелязва Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Homer

преди 7 години

ФАЩ са изкокнали с нов проект, бреййй ти да видиш!!! Като приключат с него и хоп, я на Малдивите, я на Хавай......Човечеството май има нужда от рестарт, ама да отстранят само бъговете този път!

28

Анонимен

преди 7 години

Kade si tragnal be nechtastnik. I teb chte te gramnat kato bachta ti. Za takiva kato vas nikakva milost.Sgan mrasna.

27

G

преди 7 години

ЦРУ излиза с трети сезон от поредицата "Семейство бен Ладен срещу империята". След първия сезон "Началото" и упешната продукция "Двете кули:империрията отвръща на удара", сега в трети сезон очакваме "Пробуждането:отмъщението на изгубения син".

fallback