Снимка: Reuters, архив

Малко под 100 000 евро ще получи младежката организация на рокерите от "Нощни вълци" от Москва, съобщи ТАСС.

Това стана ясно след първия цикъл за разпределяне на милиарди рубли дарения от Кремъл за неправителствения сектор в Русия.

Средствата са за новото шоу на прокремълските рокери - "Петата империя. Ноевият ковчег", което ще се проведе през август край Севастопол.

Още по темата

Името на събитието идва от образите, с които руски националисти пропагандират, че се задавало невидимо възраждане на Русия.

Мотопоходът на "Нощните вълци" – "Славянски свят 2016" мина миналата седмица през България и създаде напрежение и сблъсъци между русофили и русофоби. При едно от стълкновенията в Бургас група протестиращи бяха пребити от защитници на мотористите.

След скандалите в морския град рокерите, прославящи режима на Владимир Путин, бяха посрещнати с цветя и благословия в София.

Десетки русофили, организирани от "Атака", ги аплодираха при пристигането им в центъра на столицата.

Освен руски и съветски знамена, момиченца в носия ги приветстваха с хляб и сол, а двама отци ги благословиха. Посрещачите обсипаха рокерите с цветя.

Церемонията се състоя до един от страничните входове на храм-паметника "Св. Александър Невски", защото Вълците" не бяха допуснати в катедралата.

От другата й страна пък викаше група рософоби. Полицията обаче не допусна среща между рокерите и противниците им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase