Архив: Булфото

ДСБ на Радан Кънев обвиниха рокерите от "Нощните вълци" в намеса във вътрешните работи на България.

Мотопоходът им "Славянски свят 2016" мина миналата седмица през България и създаде напрежение и сблъсъци между русофили и русофоби. При едно от стълкновенията в Бургас група протестиращи бяха пребити от защитници на мотористите.

Още по темата

Бившият шеф на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов обясни, че били изнесени достатъчно данни, че "Нощните вълци" са близки до Путин и осъществяват външната политика на Русия.

"Какви мерки са предприети за пресичане на тази акция, която е намеса във вътрешната политика на страната", попита Атанасов и допълни: "Би трябвало да бъдат предприети действия  за отнемане на правото им на пребиваване в България".

Радан Кънев пък поиска да разбере кой създава и контролира паравоенните организации, които действат у нас. Тъмносините припомниха, че тези формирования стоят зад побоя над протестиращите срещу "вълците" на Путин. Кънев обясни и че на сайтовете на тези организации пише, че те обучават бойците си в чужбина.

От ДСБ обясниха, че са внесли въпрос към премиера Бойко Борисов за това дали ДАНС контролира паравоенните организации, но питането е било отхвърлено. Затова десебарите се готвят да зададат въпроса към премиера в предстоящия днес блицконтрол в Народното събрание.

ДСБ протестираха и срещу промени в Закона за чужденците, с които се намалява от 600 000 на 100 000 евро границата за притежаване на недвижен имот, което дава право на чуждестранни граждани да искат постоянно пребиваване в България.

"Това означава, че всеки чужденец, който купи един апартамент в България, може да го иска", каза Борис Станимиров от РБ. Според него това означавало, че всички 350 000 руснаци, които имат имоти по морето, могат да станат българи. А също и граждани на държави от риск.

Станимиров изрази надежда, че между първо и второ четене промяната ще бъде коригирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase