Снимка: БТА
fallback

Общ преглед
Нападателите на ресторанта в Дака са измъчвали някои от заложниците си, пише в. "Кориере дела сера".

Изданието се позовава на Хаснат Карим, бангладешки гражданин, който заедно със съпругата си и двете си дъщери на 13 и 8 години, са били сред заложниците в ресторанта. Те са празнували там рожден ден на едната от дъщерите, когато нахлули нападателите, пише БТА.

Терористите казали на хората в ресторанта, че ще пощадят онези, които познавали Корана. Те започнали препитване. Онези, които можели да рецитират строфи от Корана, действително били пощадени, останалите били измъчвани, е разказал пред баща си Хаснат. "С нас бангладешците не се отнасяха зле, дори ни дадоха да ядем", е допълнил той.

Oще по темата

Властите вече обявиха зловещи подробности за нападението. Те казаха, че 20-те убити заложници са чужденци, като повечето от тях били италианци и японци. Властите съобщиха, че повечето от жертвите са били убити с хладно оръжие.

В медии се появиха информации, че в ресторанта е имало истинско клане и заложниците са били посечени.
Италианският текстилен предприемач Джани Боскети, който от четвърт век живее в Бангладеш, каза, че в ресторанта е имало цяла маса, заета от италианци.

Той самият успял да се скрие, когато нахлули терористите. По това време той бил излязъл в градината на заведението и когато видял какво се случва вътре, се скрил зад едно дърво. После успял да напусне градината и се обадил в италианското посолство в Бангладеш, за да разкаже какво се е случило.

13 заложници бяха спасени от ресторанта. От тях 10 бяха бангладешци, един японец и двама граждани на Шри Ланка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

До Сп??нс

преди 7 години

До Сп??нсЯвно знаеш много за исляма, предимно от нета, нали? *** в Афганистан, Саудитска Арабия или в Судан, за да се образоваш, пък тогава пак пиши умнотии.

38

помак

преди 7 години

Ама наистина ли,то за това хиляди сменят Християнството с Исляма,то не бяха музиканти,лекари,учители...все хора от висшето общество,ама на бай *** не му харесва...

37

v

преди 7 години

До всички,които подкрепят исляма и не искат да се откажат от него.Ще ви припомня ислямския закон,който предвижда смърт за смяна на исляма с друго или неприемането му. Отношението на ислямските страни към християните при тях е показател,че християнството е истина и като такава се гони в света на дявола. Не на последно място повече от 2000год.християнска история пълна с чудеса,знамения,някой от които са се случвали и на друговерци и е обръщането им им християнството

fallback