Бойко Борисов. Снимка: БТА
fallback

Докато се водят тези войни и се поставят хората под бомбардировки, да нямат избор от каква ракета - американска, френска, руска или турска, ще загинат - това ще бъде настоящето. Надявам се това да е пореден урок за политиците, че с войни мир не се прави, заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел, помолен за коментар на снощния терористичен акт на летище "Ататюрк" в Истанбул.

Дали атентатите са в Истанбул, Париж, Белгия, или в руското метро - еднакво близко е и еднакво далеч. Като разстояние няма значение, освен че положихме усилия да приемем самолети и да помогнем на трафика във въздушното пространство, отбеляза премиерът.

Това е пореден атентат в Турция, снощи изразих съжаление на ръководството на турската държава и на всички пострадали. Това е изключително голям удар срещу тях, за туризма в региона, каза Борисов.

В България всички мерки, които на теория трябва да се вземат, се взимат. Министрите на транспорта и на вътрешните работи проверяват летищата. Знаете, че извадихме навън проверките на пътниците, както е и в Брюксел, отбеляза министър-председателят, попитан за мерките за сигурност по българските аерогари. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 7 години

мъдри думи,за съжаление войната храни групи от хора,които са заинтересовани да я има и явно са на властови позиции за да я предизвикат,от мира печелят единствено обикновените хора

30

знам

преди 7 години

бибитко май не е разбрал?мир се прави след победа във война!!!

29

Анонимен

преди 7 години

ДОри и тези, които го ненавиждат - бесепарите, депесарите, атакистите, знаят, че говори истината...с войни мир не се гради и това не може да го отречете, въпреки че ви се иска.Борисов е прав в случая.

fallback