Снимка: Reuters
fallback

Британските привърженици на евроинтеграцията събраха над 420 000 подписи под онлайн петиция, призоваваща депутатите да разгледат възможността за нов референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС, предаде ТАСС.

Oще по темата

"Ние, долуподписаните, призоваваме правителството да приложи правилото, според което, ако гласувалите за или против (членството в ЕС) са по-малко от 60%, а участието на избирателите - под 75%, то трябва да бъде проведен нов референдум", се казва в текста.

Във връзка с масовия наплив на интернет потребители, работата на сайта на британския парламент, където е регистрирана петицията, беше временно преустановена.

По закон за разглеждане на петиция в парламента са необходими 100 000 подписа, така че депутатите може да разгледат искането следващата седмица, посочва ТАСС.

Вчера пък десетки хиляди лондончани подписаха петиция с искане британската столица да получи независимост и да остане в Европейския съюз. Над 40 000 души подписаха в сайта change.org петицията, в която призовават кмета на Лондон Садик Хан да "обяви Лондон за независим от Обединеното кралство и да внесе кандидатурата на града за присъединяване към ЕС".

На референдума 60 на сто от лондончани се произнесоха за оставане в ЕС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Анонимен

преди 7 години

До ЕмигрантаКъде сега ще тоалетни чинии почистване?

117

Анонимен

преди 7 години

До 16 милиона има време!

116

Емигранта

преди 7 години

Вече са над един милион а са нужни 100 хил

fallback