Абу Бакр ал Багдади. Снимка: архив, Reuters
fallback

Лидерът на организацията "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади е бил убит при въздушен удар, нанесен в Сирия от многонационалната коалиция, предаде ТАСС, като се позова на британския в. "Дейли мирър".

Британският вестник пише, че в новинарската агенция "Амак", свързана с терористичната организация, се е появило съобщение, в което се казва: "Абу Бакр ал Багдади е бил убит в удар на коалиционните сили в Ракка, нанесен в петия ден от Рамазана".

Друг източник пък съобщава, че Ал Багдади е бил убит в района на Мосул, в Ирак, допълва вестникът. Изявление на иракските сили за сигурност гласи: "Иракски самолет порази конвой, с който Ал Багдади е пътувал за Кербала, за да присъства на среща с терористичните лидери от ИД".

Миналата седмица иракският телевизионен канал "Ас Сумария" съобщи, че Ал Багдади и членове от неговото обкръжение са били ранени при въздушен удар на коалицията срещу един от командните центрове на групировката в Ирак, недалеч от сирийската граница. Тогава коалицията не можа да потвърди това съобщение.

В миналото няколко пъти се появяваха съобщения за ликвидиране или раняване на Ал Багдади, но те се оказаха неверни.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Тц Не е!

преди 7 години

"Убит е лидерът на "Ислямска държава" - от медиите.никакви потвърждения не са дадени изобщо за мисия камо ли за резултата и.

25

Анонимен

преди 7 години

из краварски сводки:Нашия служител си свърши работата и е в заслужена пенсия на Бахамите...обръснат, заедно с оня от пещерите!Търси се нов злодей да заеме поста му на пълно работно време! Молби - в месните посолства

24

Анонимен

преди 7 години

Другия месец очаквайте че е убит пак.Ама от марсиянците

fallback