fallback

По въпроса за размяната на украинския пилот Надежда Савченко Кремъл действа като либийския лидер Муамар Кадафи, който взе заложници с цел търговия със Запада. Така каза руската журналистка Юлия Латинина, участвала в предаването "Код доступа“ по радио "Ехото на Москва“, предаде УНИАН.

Тя припомни, че през 1998 г. в една от болниците в Либия пламва епидемия от СПИН. Спецслужбите „бързо разобличават враговете“ и те се оказват пет български медицински сестри и палестински лекар, които „заразявали деца по заповед ту на Мосад, ту на ЦРУ“. При това обвиняемите са измъчвани и те признават за извършените „престъпления“, пише "Фокус".

Oще по темата

"В действителност смъртната присъда на българските медицински сестри е само покана за диалог. Никой не възнамерява да изпълни присъдата, това е само създаване на позиция за търгуване. Така покойният Кадафи разбираше геополитиката“, допълва журналистката.

По думите ѝ посещението на френския президент Никола Саркози слага край на либийската изолация, а Кадафи сключва договор за доставка на оръжия и развитие на ядрена технология за мирни цели.

"Та исках да кажа, че историята с Надежда Савченко от една страна повтаря едно към едно историята с българските медицински сестри. Но се вижда, че това, в което Кадафи успя, не се отдава на Кремъл“, казва Латинина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

Ани

преди 7 години

Резултата е че преди украинците се смятаха едно с руснаците. Вече не е така. На преден план излязоха различията. Прави впечатление че Българите също търсят контакти.

169

Анонимен

преди 7 години

Ами СССР си е една джамахирия. Та нали кадафи също като другаря асад си е техен продукт

168

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 252 Мимоходом да споменем, че офицерчетата от ГРУ са заловени, след като се натъкнали на украински патрул и убили единия от войниците.И пак са имали късмет, че колегите му не са ги очистили на място, а са ги доставили ранени в болница.

fallback