Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Прес-секретарят на "Ислямска държава" Абу Мохамед ал Аднани заяви, че групировката няма как да бъде победена, дори и да загуби окупираните територии в Сирия и в Ирак, предаде базираната в Ирак кюрдска информационна агенция Rudaw, цитирана от Фокус.

"Заплахите на САЩ не ни плашат, защото те никога няма да ни победят", заяви Ал Аднани. Терористът, чието истинско име е Таха Субхи Фалаха, добави, че дори и "Ислямска държава“ да загуби своите "крепости" в Сирия и в Ирак Ракка и Мосул, това няма да е поражение за нея.

"Загубата на Мосул, Ракка или смъртта на лидера ни Абу Бакр ал Багдади няма да означава, че сме загубили", заяви прес-секретарят. "Смятате, че загубата на град или земя е поражение? Поражението означава единствено загуба на волята за борба", добави той. "Единственият начин САЩ да победят "Ислямска държава" е да извадят корана от сърцата на мюсюлманите по света", каза ал Аднани в заключение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

П.Петров

преди 7 години

Всъщност Даеш е средството да се извади Корана от сърцата на мюсулманите. Извратеното им апокалиптично тълкуване, изважда на показ това, което отдалечава от Бог.Бог е творец, не унищожител !Бог създава хармония и ред, не хаос !Бог дава живот, не смърт !Бог е любов, не омраза !Бог носи промяна, не застой!Бог е милостив, не безмилостен!Вярата в Бог е мир, не война !Това е пътя! Бог приема вървящите по неговия път!

36

:) съгласен

преди 7 години

ИД призна: Има начин, по който САЩ могат да ни победят - да спрат да ни финансират!

35

Един българин

преди 7 години

Прав е. Само че не Корана. А това което наливат в главите на младите заблудени овчици.Защото, не знам как ги заблуждават, но това с което им промиват мозъците го представят за Коран. Иначе няма обяснение как може да поощряват самоубийствените атентати.В християнската религия дори самоубийството се смята за смъртен грях и на самоубийците не се отслужва литургия, не се погребват по християнски.За Корана не знам как е. Но не е хубаво!

fallback