Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

Рекордни 51 градуса по Целзий са регистрирани в четвъртък в град Фалоди, в индийския щат Раджастан, което е най-високата температура, отчитана в Индия в историята на метеорологичните наблюдения, съобщава вестник Hindustan Times, цитиран от "Фокус".

Предишният рекорд е записан през лятото на 1956 г., когато в град Алвар в щата Раджастан термометърът отчел 50,6 градуса. Друг град в щата – Чуру също актуализира своя температурен рекорд от 1914 г. – в четвъртък там са отчетени 50,2 градуса.

В най-популярната туристическа дестинация Джодхпур също са регистрирани рекордни горещини – термометърът там се повишил до 48,8 градуса.

Индийският метеорологичен департамент предупреждава, че горещините ще продължат и ще се задълбочат през следващите дни. Нивото на заплаха за северозападните щати е "червен код", което означава, че живакът ще се издигне до над 47 градуса.

Властите не предоставят официална статистика за броя на смъртните случаи, причинени от горещото време. Според медиите обаче жертвите са няколко стотин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Крум

преди 8 години

Много обичам да ходя в такива горещини, колкото по горещо толкова по-добре, чувствам се отлично.

4

До 1

преди 8 години

На селце в къщата ми първия етаж е метър в земята,лятото отвън е 38 гр. а вътре е 20.Вадя си биричката от кладенеца,опъвам си краката на леглото и си пускам да гледам извънредните новини как хората по градовете капят като круши по градинките.Кой както си го направи нали?

3

Мазето

преди 8 години

Ще станем пак пещерняци :-)) Тук ако стане 48 градуса ще има хиляди смъртни случаи.

fallback