Снимка: Reuters

Самолетът на авиокомпания EgyptAir, извършващ полет от Париж до Кайро, който изчезна от радарите рано сутринта, е паднал в Средиземно море, съобщи телевизия Al Mayadeen, позовавайки се на източници от авиокомпанията.

Египетските авиационни власти потвърдиха, че изчезналият самолет най-вероятно се е разбил в морето, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Полет MS804 изчезна от екраните на радарите в 00:45 часа по Гринуич (03:45 българско време).

Гръцките авиационни власти са информирали Египет, че пътническият самолет е изчезнал от радара им 20 минути след навлизане във въздушното пространство на Гърция.

Наземните служби в Египет съобщиха, че не са получавали никакви сигнали от изчезналият пътнически самолет А320.

Припомняме ви, че полет MS804 е излетятл от летище Шарл де Гол в Париж снощи. По-късно обаче връзката със самолета е изгубена. Според данни на авиокомпанията на борда са пътували 59 пътници и 10-членен екипаж. Според Egypt Air сред пътниците е имало две бебета и едно дете.

Сред пътниците на самолета има 30 граждани на Египет, 15 на Франция, 1 британец, съобщи египетското министерство на гражданската авиация.

В търсенето на самолета се включиха египетски и гръцки самолети. Към мястото, където самолетът е изгубен от радарите, са се насочили и кораби. Хеликоптери са подготвени да спасяват оцелели пасажери.

Гръцкото министерство на отбраната съобщи, че се проверява информация, получена от капитан на търговски кораб, видял "пламъци във въздуха" на 130 морски мили южно от остров Карпатос.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase