Снимка: Reuters
fallback

Френски полицаи се събраха на демонстрации по време на обедната си почивка в над 60 града във Франция. Те протестираха срещу почти ежедневните сблъсъци с противниците на трудовата реформа, предлагана от френското правителство, предаде Асошиейтед прес.

Президентът Франсоа Оланд съобщи вчера, че над 350 полицаи са били ранени през последните седмици при сблъсъци с демонстранти, пише БТА.

Полицейският профсъюз "Алианс" свика днешните "демонстрации срещу омразата към ченгетата" с искане правителството да предприеме по-строги мерки срещу хора, които нападат служители на реда, отбеляза ДПА.

Наред с протеста на полицаите в Париж, който бе организиран на Площада на Републиката, имаше и неразрешен от властите контрапротест, предаде Франс прес.

Полицията разпръсна със сълзотворен газ около 300 контрапротестиращи, които скандираха: "Ченгета, свине, убийци" и "Всички мразят полицията".

Близо до Площада на Републиката бе запален полицейски автомобил. Намиращите се в вътре двама полицаи успяха да се измъкнат невредими от колата, съобщи репортер на Франс прес от мястото на събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

войвода

преди 7 години

Така се се отстояват правата на народа,не с мирни протести наведени глави!

14

Анонимен

преди 7 години

Вече над 2 месеца Франция се тресе от всекидневни протести против ,,трудовата рлеформа ,,направителството им. И нито дума от свободната преса в Б/я.Днес олигархичната групировка Герб ни натрисат още 1,3 млр. заема и отново гробовно мълчание .

13

Анонимен

преди 7 години

браво на "снимача", направил е всичко възможно да не се види, кой удря по колата! Важното е че видяхме размерите на гумите на колата. При следващата размирица може и да вдигне капака на колата да видим и мотора - какво става с тази Европа, полицията в Германия укрива масови насилвания и блудствания от бежанци, французите премълчават размирици от интегрирани араби - някои вече 7мо поколение....

fallback