Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Папа Франциск разкритикува опитите на Запада да изнася своя собствен модел на демокрация в страни като Ирак и Либия, без да зачита местната политическа култура, предаде Ройтерс.

В публикувано вчера интервю за френския в. "Кроа" Франциск казва, че Европа трябва да интегрира по-добре мигрантите. Папата заяви, че избирането на мюсюлманин за нов кмет на Лондон е добър пример в тази насока.

"Изправени пред сегашния ислямистки тероризъм, трябва да се запитаме за начина, по който западняшкият модел на демокрация бе изнесен в страни със силна централна власт като Ирак или такива с племенна структура като Либия", каза папата и допълни, че не може да бъде постигнат напредък, ако не се вземат предвид местните култури
.
"Както каза неотдавна един либиец, преди имахме един Кадафи, сега имаме петдесет", заяви Франциск.

Папата допълни, че "гетоизирането" на мигрантите е грешка, за което говори фактът, че атентаторите, които отнеха живота на 32 души през март в Брюксел, са белгийци, деца на мигранти, израснали в гето.

"Новият кмет на Лондон Садик Хан положи клетва в катедрала и вероятно ще бъде приет от кралицата. Това показва колко е важно Европа да си възвърне способността да интегрира", каза Франциск.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Мучачос

преди 7 години

Американците изнасят демокрация в арабските страни,а те на свой ред внасят тероризъм. По този начин се "обогатяват" културите между християни и мюсюлмани и върви обмяната на идеи и ценности.Финансистите да изчислят има ли ръстеж в тоя "бизнес" и ако няма да ударят политиците с папките по тиквите.

14

Анонимен

преди 7 години

Демокрацията не е стока, г-н папа. Това е принзип. Това н есе внася или изнася. Не можеш да спреш "износа" на демокрация. Който иска демокрация е в правото си да я има.Вие г-н папа може да твърдите че демокрацията се изнася ама не е така. Подобни хора на теб искат и да се даряват и дарения на църквата и папата, уж за добро на човечеството, ама това ли са ви принципите - да разменяте демокрация за пари. Ей, папа, ти си последоваел на Юда и паричките.

13

Тиквoч

преди 7 години

Роска, за какво ти е тази снимка с папата, като не милва. Да знаеш аз колко снимки имам, мене три папи са ме галили по главата!

fallback