Садик Хан. Снимка: Reuters
fallback

Садик Хан - първият мюсюлманин, избран за кмет на Лондон, разкритикува  "невежата представа за исляма" на Доналд Тръмп - вероятния кандидат на републиканците за президентските избори в САЩ през ноември, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

През декември, след атаката на двойка джихадисти в Сан Бернардино, Калифорния, Тръмп се обяви за пълна забрана за влизане на мюсюлмани в САЩ.

Oще по темата

Но след като миналата седмица Садик Хан бе избран за кмет на британската столица, ексцентричният милиардер заяви вчера пред вестник "Ню Йорк таймс", че за него би направил изключение.

"Невежата представа на Доналд Тръмп за исляма може да накърни сигурността на нашите две страни", каза Хан пред лондонския ежедневник "Ивнинг стандард" и допълни, че възгледите на Тръмп "пораждат риск от отчуждаване на мюсюлманите в целия свят и отговарят на интересите на екстремистите".

"Не става въпрос само за мен", отбеляза Хан, "а за моите приятели, семейството ми и за всички с произход като моя, навсякъде по света." "Доналд Тръмп и хората около него мислят, че западните либерални ценности са несъвместими с традиционния ислям - Лондон доказа, че той греши", подчерта новият кмет на британската столица.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 8 години

До 56И аз по някой път цитирам Корана за да натрия носа на някой изперкал правоверен както и Библията на някой заблуден християнин. Всеки има право да се съмнява, не си единствения. Нека видим резултатите без предварително да правим преценка на база външен вид. Хората казват че гарван на гарван око не вади но аз видях как българин прецаква българин по най-безцеремонен начин. А уж сме Европейци и културен народ. Да ама не.

45

Анонимен

преди 8 години

До 56Ако говориш за Хан определено се е интегрирал за разлика от много нашенци които доста слабо владеят английския език. Англичаните не са отстъпили никакви позиции просто са прагматични и с желание да отстранят Консерваторския кандидат Голдсмит за кмет. Хан не говори за религия а просто изкоментира поканата на Тръмп и от там почнаха нещата. Да, ще поживеем и ще видим. Нека не забравяме че все пак си имат МИ5 и МИ6 които си вършат определено добре работата с сравнително малко грешки.

44

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 50Не е само тази сура. Има доста такива подобни писания (да му се пререже аортата....) в Корана както и контра на тях. Контрадикциите не са малко и са доста добре описани от мюсюлмани които не са радикали и фундаменталисти. Никой нормален човек не подкрепя крайностите.

fallback