Снимка: Reuters
fallback

В Северна Корея бяха забранени сватбите и погребенията преди конгреса на управляващата Корейска трудова партия, който ще се състои на 6 май, предаде ТАСС.

"В Северна Корея са въведени повишени мерки за сигурност, засилено наблюдение на границата с Китай и за движенията на граждани вътре в страната, а влизането в Пхенян е ограничено", съобщи южнокорейското радио Кей Би Ес, цитирайки правителствен източник.

Освен това "на гражданите се забранява да провеждат важни церемонии като сватби и погребения, в които вземат участие голям брой хора", добави радиото.

По този начин КНДР се опитва да предотврати инциденти, които биха помрачили предстоящия партиен конгрес и могат да се отразят отрицателно на образа на страната, отбелязва Кей Би Ес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ОСМАН

преди 8 години

Да живее бсп.на конгреса щял да ходи доганя ахметя . Волена сидера и един патриот от бургас....

20

Анонимен

преди 8 години

Вижте съпругата на Ким по интернета. Няма по-хубава жена на ръководител в света. Тогава ще разберете защо ви се смее. Но ако се разсърди..."Бедните корейски ***"имат и термоядрени бомби, както и ракети от подводници за тази цел. Първата страна в историята , дето е гърбила ФАЩ и Ко с як бой/включая и турски аскер - от 5 000 низами се върнали 5, после в Анкара обесили министър-предателя/ .

19

Анонимен

преди 8 години

и като си помисли човек, че в България все още има каскети като тия на снимката....

fallback